Woodsense sensor on wood

Opsætning af gateways

Når du skal i gang med at anvende din Woodsense fugtmåler, kan opsætningen klares på ganske kort tid, hvorefter du er klar til at monitorere dine trækonstruktioner.


Først og fremmest skal du sætte din gateway til strøm. Det kan gøres på få minutter, og du er herefter klar til opsætning af dine sensorer.


Vi guider dig her igennem opsætningen af din gateway trin for trin.


Sæt gateway til strøm

Når du modtager din gateway fra os, kommer den prækonfigureret og med sim kort. Den virker derfor, så snart den sættes til strøm.

Tidligere erfaring har vist, at det er vigtigt at tage foranstaltninger for at sikre, at din gateway ikke bliver hevet ud af stikket.

Forbedringer af gateway

Hvis din gateway ikke modtager data fra sensorer, kan det tyde på, at der er problemer med antennen eller mobilnetværket.

Skulle du opleve problemer, kan du altid sende et billede af bagsiden af din gateway (som vist på billede 1) til info@woodsense.dk og så kigger vi på det med det samme.

For optimal dækning

  • Placer gateway så højt som muligt.
  • Placer gateway væk fra aluminium, stål, glas og andre radiofrekvens-hæmmende områder. Den skal IKKE sættes i en typisk internet router boks.

Backup af gateway

Sensorløsningens gateway kører på mobilnetværket. Det betyder, at den er connected, så snart den får strøm.

Som ved alt andet, der kører over mobilnetværket, kan en gateway også miste forbindelse. For at sikre up-time kan et ethernet kabel sættes til, som vist på billedet forneden.Billede 1: Bagside af gateway m. kabling og lysindikatorer.

Heartbeats

I Woodsense app'en kan du se, om din gateway har sendt de nødvendige livstegn. Din gateway bør sende tegn til app’en en gang i timen.

Hvis dette ikke er tilfældet, så send en mail til info@woodsense.dk eller ring - så løser vi problemet hurtigst muligt.

Heartbeats på gateway

Når din gateway er sat op, er det tid til opsætning af sensorer.