Fabrik

Fabrik

Fabrikkens processer

For savværker og leverandører af træelementer er det essentielt at holde styr på træfugten på alt sit træ.

Det bliver i nogle tilfælde gjort med sporadiske indstiksmålinger og med maskiner. I andre tilfælde er det brugbart at have sensorer, som kan følge træfugt niveauet gennem flere processer. 

Sensorløsningen kan bruges til at følge udtørring og vide præcis hvornår træet er klar til at blive malet - og dermed få træet hurtigere klar til kunder.

Woodsense sensorløsningen er en fugtmåler som kan bruges i klimakammer og giver automatisk besked, når træet har nået de idéelle værdier for at blive taget ud.

Sensorløsningen kan følge træet som det rykkes rundt på fabrikken fra modtagelse, til klimakammer, behandling og efterfølgende opbevaring. Dette kan bruges til at sikre fabrikken og fabrikkens kunder, at træet er perfekt behandlet i alle led af fabrikkens processer. Det kan dermed bruges både til intern læring i organisationen og til at give kunder tryghed om kvaliteten.

Træfabrik set oppefra

Leverandørens fordele

Leverandøren opnår en konkurrencefordel ved at kunne tilbyde kunder intelligente elementer eller moduler med løbende automatisk fugt monitorering. 

Leverandører med fokus på kvalitetssikring og tilfredshed hos kunden har interesse i monitorering for at sikre, at deres elementer bliver behandlet, installeret og driftet korrekt. 

I princippet har leverandøren ofte ikke ansvar for elementets brug, efter det er blevet leveret til byggepladsen, men hvis elementet bliver installeret forkert eller opbevaret under ugunstige forhold, bliver kunden stadig utilfreds med leverandøren. 

At sende elementer ud med intelligent monitorering er ikke et signal til kunden om, at de bør holde øje med elementerne fordi kvaliteten ved elementet ikke er i orden - tværtimod, så er det et signal om, at kvaliteten er så god, at vi gerne vil have, at der bliver holdt øje med det, fordi vi går op i vores kunders brug af elementet.